2020-05-03

PRESSMEDDELANDE-Moderaterna lämnar samverkan

Pressmeddelande 2020-04-27

Moderaterna lämnar samverkansavtalet med Socialdemokraterna i Örnsköldsvik.

Moderaterna i Örnsköldsvik har idag valt att lämna samverkansavtalet med Socialdemokraterna. Vi anser bland annat att vår politik inte får respons hos motparten, information och delaktighet i kommande beslut inte finns samt att det saknas vilja till att förhandla i sakfrågor med Alliansen.

Avtalet som slöts mellan Moderaterna, ihop med övriga Allianspartier och Socialdemokraterna var ett steg för oss att ge medborgare i Örnsköldsvik en bra framtid där moderat politik kunde bidra till allt ifrån förbättrade villkor för företagande till tydlighet gällande ny modern gymnasieskola. Tyvärr ser vi inte att det blir verkstad av de samtal som förs och trots politiska beslut så ser vi ingen effekt i verkligheten.

Annica Jonsson, gruppledare för Moderaterna Örnsköldsvik säger:

”- Moderaterna har valt att kliva av samverkansavtalet med anledning av Socialdemokraternas ovilja att förhandla med Moderaterna och övriga Allianspartier. Deras agerande under våren med hot om skattehöjning istället för att dra ner på de kostnader som kommunen har, gör att vi inte längre kan ingå i detta avtal.”

Lars Näslund, vice gruppledare för Moderaterna säger:

”- Vi slöt förra året 10 gemensamma löften tillsammans med Socialdemokraterna, till gagn för våra lokala företagare och näringsidkare med syftet att göra det yttersta för att skapa möjligheter för företagare i kommunen.  Det var bland annat en översyn av tillsynsavgifter, enklare och mer transparant upphandling och en översyn av mark för expansion och nyetableringar som till exempel Biltema. Vi kan inte längre stå bakom det som uppenbarligen bara var tomma löften från Socialdemokraterna.

Kontakt: 
Annica Jonsson, Gruppledare 070-563 36 41
Lars Näslund Vice Gruppledare 070 265 59 34
Jeanette Karlsson, ordförande 073-0498414

Ta ställning och dela artikeln