Moderaterna kommentar ”(S)-satsningar”

Moderaternas gruppledare Annica Jonsson kommenterar presskonferensen

Moderaterna vill kommentara majoritetens vilseledande satsningar som dom själva påstår.
Man ska komma ihåg att Örnsköldsviks kommun under lång tid haft brist på både boenden och platser utifrån behoven. Vi har ett flertal gånger påmint dom om den demografiska förändringen i kommunen som betyder att det är allt fler äldre i kommunen som behöver stöd.

Socialdemokraterna anser sig nu lägga ett förslag om att nu görs det största satsningar på äldreomsorgen Örnsköldsvik sett. Det påståendet vill dock inte Moderaternas Annica Jonsson skriva under på.

”– Jag ser inga satsningar alls. Vi visste att vi skulle bygga för nya platser, frågan var bara hur. Vi tycker att hela landsbygden ska leva, men det tycker tydligen inte Socialdemokraterna, säger Jonsson (M).”

I förslaget som lades fram ingick 90 nya platser i centralorten, 16 i Björna och 50 i Bjästa. Moderaterna hade gärna sett en större spridning än så, med färre platser i centralorten och bland annat ett antal nya åt Husum- och Arnäshållet.

– Det hade räckt med 60 i centralorten enligt oss och då tänker vi både i Järved och Domsjö. Att vänstern fick igenom några extraplatser i Björna är väl bra, men där är jag konfunderad över vem som ska bygga.

– Socialdemokraterna verkar ju tänka att det är kommunen själv som ska göra det, vilket betyder att de inte ser till företagsandan i Örnsköldsvik.

Se intervjun i sin helhet:

 

Vi